Mijn gehaakte tas ... helemaal klaar

Mijn gehaakte tas ... helemaal klaar

In mijn vorige post (klik hier om naar de vorige post te gaan) haakte ik tot 20 cm hoogte aan mijn tas. Vanaf 20 cm hoogte haakte ik alleen in de achterste lussen. Op deze manier ontstaan er vooraan lusjes. In deze lusjes zal ik nadien haken met het Panda-garen om zo de fluffy boord te maken.

2018-04-05 152903jpg

Daarmee ging ik door tot een totale hoogte van 30 cm.

Op deze hoogte maakte ik de handvatten.
De foto's zijn 's avonds gemaakt onder mijn lamp. Hopelijk zijn ze wat duidelijk.

Ik telde de steken, voor de handvatten gebruikte ik 22 steken vooraan en 22 steken achteraan.
Je markeert best de steken waar je de handvatten wenst.

2018-04-05 211548jpg

Zo kan je over de andere steken gewoon haken. Wanneer je aan de plaats van de handvatten komt, haak je lossen. Ik haakte 45 lossen, de hoeveelheid lossen bepaalt de lengte van je handvatten.

2018-04-05 211638jpg

Haak dan verder over de andere steken. De nylondraad maak je even lang als de lossenketting, zo kan je die straks ook meehaken in de handvatten en worden ze heel stevig en sterk.

2018-04-05 211651jpg

Tenslotte haakte ik nog 1 toer vasten, nog steeds in de achterste lussen en nog steeds over de nylondraad (dat zorgde ervoor dat in de handvatten een dubbele nylondraad zit, dat geeft niets, dat geeft zelfs nog meer stevigheid). Over de lossenketting haakte ik 65 vasten. Jammer genoeg nam ik hiervan geen foto.

Dan kwam het leuke werkje: de afwerking met het Panda-garen. 
Daarvoor gebruikte ik een haaknaald 3 mm en 1,5 bolletjes Panda. Ik haakte wel in elke lus 2 vasten, want ik wou de boord dik en fluffy.

En dit is het resultaat:

2018-04-10 162020jpg

Ik ben echt wel tevreden met het resultaat, vooral hoe stevig de tas is. Door het dikke touw dat ik meehaakte, is de tas heel stevig en blijft mooi rechtop staan. Van dat dikke touw had ik trouwens genoeg met 1 bobijn, ik heb er zelfs nog over. En aangezien ik er 2 kocht om zeker genoeg te hebben, kan ik nog een tas maken :-).

2018-04-10 161852jpg

Nu nog de binnenafwerking: ik plan een voering te maken, met binnenzakjes en een sluiting met magneet.

Veel haakplezier met deze tas.